Πενθήμερο προσκύνημα στην Αγία Γη

Πενθήμερο προσκύνημα στην Αγία Γη

€700 ανά άτομο

5 ημέρες

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” στις 06:10 π.μ όπου μετά τον έλεγχο των αποσκευών και διαβατηρίων πετάμε για Τέλ Αβίβ με τη πτήση  ΑZ 823G ALITALIA (ώρα άφιξης στο αεροδρόμιο Μπέν – Γκουριόν στις 08:10)

Χρόνος συγκέντρωσης στο σημείο Αναχώρησης από τα Ιεροσόλυμα: 16:00

Αναχώρηση για το Τέλ Αβίβ και το αεροδρόμιο Μπέν Γκουριόν, 3 ώρες πριν από τη πτήση μας όπως επιτάσσεται από τους κανόνες ασφαλείας των πτήσεων στο Ισραήλ  

Πτήση   ΑΖ 822G  ALITALIA TLV 19:55  ATH 22:10 (ώρα άφιξης 22:10)

Σημείωση: Το Πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, ν’ αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες του, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.

 ——————————————————————

 

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ 
Aναχώρηση Ημέρες 2κλινο 1κλινο
18 Ιουλίου 2019  5 μέρες 700€ 140€

Επιβάρυνση   μονόκλινου δωματίου 140,οο ευρώ   (Για το σύνολο της εκδρομής).Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι +€10(υποχρεωτικά)

 

Περιλαμβάνονται:   

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τελ Αβίβ – Αθήνα, με ALITALIA.
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε πολύ καλό ξενοδοχείο  τεσσάρων αστέρων.
 • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο μας.
 • Δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο μας.
 • Ξενάγηση σε όλα τα προσκυνήματα.
 • Όλες οι μεταφορές και οι ξεναγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα ή όπως αυτό διαμορφωθεί.
 • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
 • Αρχηγός – συνοδός ξεναγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
 • Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν.
 • Κατά τις πτήσεις μία βαλίτσα 23 κιλών και μία χειραποσκευή 8 κιλών το άτομο
 • Μεταφορά με ειδικά πουλμανάκια για την Ι. Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.
 • Η άνοδος με τα ειδικά taxi στο Όρος Θαβώρ.
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης και ταξιδίου.
 • Φόροι αεροδρομίων, συνόρων Ισραήλ & επίναυλος καυσίμων αεροπορικών εταιρειών.
 • ΦΠΑ 24%

  Δεν περιλαμβάνονται:  

 • Είσοδοι σε Μουσεία ή & Χώρους προσκυνημάτων που υπάρχει πληρωμή.
 • Τελεφερίκ για το Σαραντάριο Όρος. (14,00€ – δύο διαδρομές)
 • Κρουαζιέρα με ειδικά πλοιάρια εποχής, στη Τιβεριάδα και γεύμα σε παραλίμνιο Εστιατόριο με τοπικά νόστιμα εδέσματα και το Ψάρι του Αγ. Πέτρου.
 • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
 • Επιπλέον γεύματα.
 • Ποτά, αναψυκτικά.

 

Σημαντικές σημειώσεις οδηγίες:

Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.

Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα €18.

Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα €10.

Για την επίσκεψη  στο Ισραήλ χρειάζεται Διαβατήριο σε ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες μετά την τελευταία ημέρα του ταξιδιού.  Ευδιάκριτη φωτοτυπία του ισχύοντος διαβατηρίου θα πρέπει να προσκομιστεί στο γραφείο το αργότερο έως  30 Ιουνίου 2019.   Σε περίπτωση που κάποιος κατέχει διαβατήριο άλλης χώρας θα πρέπει να επικοινωνήσει με το γραφείο μας έγκαιρα για τυχόν ταξιδιωτικές οδηγίες ή έκδοση ειδικής visa. 

 • Ωρα αναχώρησης
  18 Ιουλίου 2019
 • Περιλαμβάνεται
  4/5 αστέρων Διανυκτέρευση
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ξεναγός
  Πρωινό
  Φόροι όλων των αεροδρομίων
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ημιδιατροφή
1
1η ημέρα Πέμπτη 18 Ιουλίου: Αθήνα – Τελ Αβίβ – Λήδδα – (Ιεροσόλυμα εκτός των τειχών) – Ιεροσόλυμα (εντός των τειχών)
Άφιξη στο Τέλ Αβίβ επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Λύδδα όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Ανηφορίζουμε για τα Ιεροσόλυμα με επίσκεψη στη Μονή Τιμίου Σταυρού εκτός των τειχών της πόλεως και προσκύνηση στο σημείο όπου ο Λώτ εφύτευσε το τρισύνθετον ξύλον από το οποίο έγινε ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου. Συνέχεια και χωρίς χάσιμο χρόνου στη Δυτική Πύλη της Παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, από όπου θα ξεκινήσουμε το Προσκυνηματικό οδοιπορικό μας εντός των τειχών της Παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων. Θα μεταβούμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου και του Φρικτού Γολγοθά, Το Τόπο της Αποκαθηλώσεως, Τα Παρεκκλήσια, Το σημείο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, το παρεκκλήσιον του Αδάμ κάτω από το Γολγοθά (σκευοφυλάκιο του Πατριαρχείου με πάρα πολλά Άγια Λείψανα, Τεμάχια από το Τίμιο Σταυρό, σεβάσματα, και ιερά σκεύη). Στη συνέχεια θα οδοιπορήσουμε κατηφορίζοντας την οδό του Μαρτυρίου, Το Πραιτώριο (φυλακαί του Κυρίου), θα περάσουμε από τη προβατική Κολυμβήθρα, θα επισκεφθούμε τον οίκο των Θεοπροπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου), και από εκεί μέσω της Ανατολικής Πύλης της Παλαιάς Πόλεως ή Πύλης των Λεόντων ή Αγίου Στεφάνου στη Γεθσημανή όπου και ο κενός Τάφος της Παναγίας μας, ακολούθως στο Τόπο προσευχής και Αγωνίας Του Κυρίου, και θα δούμε το τόπο του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου. Αναχώρηση το απόγευμα από τη Γεθσημανή, για το ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, τακτοποίηση, ξεκούραση δείπνο και διανυκτέρευση.
2
2η ημέρα Παρασκευή 19 Ιουλίου: Βηθανία –Ι. Μονή Χοζεβά - Έρημος Ιορδάνου, Ιορδάνης ποταμός, Άγιος Γεράσιμος Ιορδανίτης, Σαραντάρειο Όρος, Ιεριχώ.
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τη Βηθανία όπου ή Ι. Μονή Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας συνέχεια στη Ι. Μονή Χοζεβά, όπου τα Άγια λείψανα των Άγιων Χοζεβιτών Πατέρων, κατάβασή μας στην έρημο του Ιορδάνου, όπου μετά από υψομετρική κατάβαση 980 μέτρων θα βρεθούμε στην έρημο του Ιορδάνου 380 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θαλάσσης και στο θερμότερο μέρος του πλανήτη.  Στον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, και στο πραγματικό μέρος της βάπτισης του Κυρίου, θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Συνέχεια στην Ακριτική Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου, με τα πλούσια ψηφιδωτά.  Θα δούμε το Όρος των πειρασμών ή Σαραντάριο Όρος, όπου και ο τόπος της Προσευχής, Νηστείας και Πειρασμών του Κυρίου, και διέλευση από την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκεται η Γέρικη Συκομορέα του Ζακχαίου και η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισαίου.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.   Δείπνο.  Διανυκτέρευση.
3
3η ημέρα Σάββατο 20 Ιουλίου: Βηθλεέμ (Σπήλαιο Γεννήσεως, σπήλαιο Νηπίων), Κεντρικό Ισραήλ Σαμάρεια (Φρέαρ του Ιακώβ), Όρος των Ελαιών, Μικρά Γαλιλαία, Τόπος Θείας Αναλήψεως, Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι Αναλήψεως, Πανόραμα, Ρωσική Μονή Αγ. Μαρίας Μαγδαλινής, Μονή Αγίου Ονουφρίου.
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για   την Αγία Πόλη της Βηθλεέμ, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη Μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού. Συνεχίζουμε για να προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων Νηπίων στο ομώνυμο σπήλαιο στον υπόγειο χώρο της Βασιλικής της Γεννήσεως. Αναχώρηση για κεντρικό Ισραήλ και με πορεία προς την περιοχή της Σαμάρειας  και στη Βιβλική Σιχέμ, ή Νάμπλους (Αραβικά), όπου βρίσκεται το Μαρτυρικό προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο διάλογος Του Κυρίου με τη Σαμαρείτισσα και όπου στις 29 Νοεμβρίου του 1979  εσφάγη ως αρνίον ο ηρωϊκός Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος ο Κύπριος. Στη συνέχεια μετάβαση στα Ιεροσόλυμα και το Όρος των Ελαιών: Μικρή Γαλιλαία,  Τόπος της Θείας Αναλήψεως Του Κυρίου, Ελληνορθόδοξη Μονή Αναλήψεως, συνέχεια στη περιοχή Πανόραμα και στο Ρωσικό Μοναστήρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.  Και πριν την άφιξή μας στο ξενοδοχείο μας επίσκεψη στη Μονή Αγίου Ονουφρίου Ιεροσολύμων και στη Μονή Προφήτου Ηλία.
4
4η ημέρα Κυριακή 21 Ιουλίου: Β. Ισραήλ, Γαλιλαία (Ναζαρέτ – Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ – Κανά – Τιβεριάδα - Καπερναούμ – Επτάπηγον –Διέλευση από Μάγδαλα, Βηθσαϊδά, Γεργεσηνούς)
Μετά το πρωινό μας, και αρκετά πρωί, (06:30) αναχωρούμε για το Βόρειο Ισραήλ και στη περιοχή της Γαλιλαίας.  Ναζαρέτ, ανάβαση στο Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου, προσκύνημα στην Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον (Ιωαν. Β΄,1-11) Την πόλη και τη θάλασσα της Τιβεριάδος όπου θα υπάρχει προαιρετικό γεύμα με ψάρι από τη λίμνη Γενησαρέτ (ψάρι του Πέτρου), Διέλευση  κοντά από τα ερείπια της Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου, Διέλευση από το Επτάπηγον (τόπος χορτασμού των πεντακισχιλίων), (Όρος των Μακαρισμών), όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 Άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Και η επίσκεψή μας στην Ι. Μονή των Αγ. Αποστόλων κλείνει τη πλούσια σε ευλογίες ημέρα μας, Επιστροφή αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
5
5η ημέρα Δευτέρα 22 Ιουλίου: Μονή Αγίων Ποιμένων, Μονή Αγίου Σάββα Ηγιασμένου, Μονή Αγίου Θεοδοσίου (σπήλαιο Τριών Μάγων), Όρος Σιών, Ιεροσόλυμα Μικρές Μονές, Μονή Προφήτου Ηλία. / Επιστροφή στην Ελλάδα
Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τον οίκο των Ποιμένων, όπου ακούσθηκε το χαρμόσυνο άγγελμα των Αγγέλων προετοιμάζοντας τη Γέννηση του Θείου Βρέφους.   Συνέχεια στα βάθη της Ερήμου της Ιουδαίας στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Στη συνέχεια στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων.  Συνέχεια και με στενότητα χρόνου, διέλευση από το Λόφο Σιών, όπου βρίσκονται: α) Σημείο Πεντηκοστής β) Ο τόπος του Μυστικού Δείπνου, γ) Ο τόπος Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Μικρό οδοιπορικό στις  μικρές ιερές Μονές εντός των τοιχών της Παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων όπως Η Μονή Μεγάλης Παναγίας όπου και ο τάφος της Αγίας Μελάνης, Η Μονή του Τιμίου Προδρόμου, και η Μονή Παναγίας Σαϊδανάγιας.  Αν περισσέψει, χρόνος ελεύθερος στη Παλιά Πόλη.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ιεροσόλυμα

0.0
Γεύματα0%
Διαμονή0%
Μεταφορά0%
Προορισμός0%
Συνολικά0%
Σχέση ποιότητας και τιμής0%

POST A REVIEW