Μόσχα, Χρυσός δακτύλιος, Καλοκαίρι

Μόσχα, Χρυσός δακτύλιος, Καλοκαίρι

€799 ανά άτομο

Κρεμλίνο / Σεργκιέβ Ποσάντ / Βλαντίμιρ / Σούζνταλ / Γιάροσλαβ / Ρόστοβ

Αναχώρηση 08/09
Από Αθήνα & από Θεσσαλονίκη

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικό εισιτήριο με Aeroflot
 • 3 διαν/σεις στην Μόσχα σε ξενοδοχείο  4* (Aerostar, Holiday Inn Sokolniki ή παρόμοιο)
 • 1 διανυκτέρευση στο Σούζνταλ σε ξενοδοχείο 4* (Heliopark Suzdal ή παρόμοιο)
 • 1 διανυκτέρευση στο Γιάροσλαβλ σε ξενοδοχείο 4* (Park Inn by Radisson Yaroslavl ή παρόμοιο)
 • Γεύματα στα ξενοδοχεία: 5 πρωινά μπουφέ, 3 δείπνα μπουφέ στην Μόσχα, 1 δείπνο μενού στο Σούζνταλ και 1 δείπνο μενού στο Γιαροσλάβλ
 • Μεταφορές με ασφαλή κλιματιζόμενα πούλμαν αποκλειστικά για το γκρουπ από και προς αεροδρόμια και όλες τις άλλες προβλεπόμενες εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος.
 • Περιεκτικές ξεναγήσεις, περιηγήσεις και εκδρομές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Κόστος εισόδων
 • Βίζα Ρωσίας και ασφάλεια (ιατροφαρμακευτική κάλυψη).
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμων.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Ελληνόφωνος Ξεναγός & Συνοδός

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων, βίζα, ασφάλεια, κόστος εισόδων 220€
 • Τα φιλοδωρήματα.
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο παραπάνω πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό –προτεινόμενο.

Σημειώσεις

 • Για την έκδοση της Βίζας απαιτούνται τουλάχιστον 6 εργάσιμες ημέρες. Δικαιολογητικά:
 • Α). Διαβατήριο με την υπογραφή του κατόχου και να έχει ισχύ  τουλάχιστον 6 μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ταξιδιού.
 • Β). Μια πρόσφατη φωτογραφία  τύπου διαβατηρίου.
 • Γ). Συμπληρωμένη αίτηση για Βίζα.
 • Για άτομα άνω των 75 ετών υπάρχει προσαύξηση κόστους 1 ευρώ ημερησίως  για την ασφάλεια.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι  δίκλινα με προσθήκη ράντζου.
 • Το γραφείο διατηρεί δικαίωμα αλλαγής του  προγράμματος ανάλογα με  τις συνθήκες    που προκύπτουν.
 • Group κάτω των 12 ατόμων έχουν μόνο Ελληνόφωνο ξεναγό και όχι συνοδό.
 • Το τελικό πρόγραμμα βγαίνει 3 ημέρες πριν την αναχώρηση

Πτήσεις:
Αναχωρήσεις από Αθήνα:
                                                               Αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη: 

 • SU 21110 8SEP ATHSVO 1245  1650                                      SU 2125 08SEP SKGSVO 1925  2250
 • SU 2112  13SEP SVOATH 1830  2245                                     SU 2124 13SEP SVOSKG 1450  1825
 • Ωρα αναχώρησης
  08/09
 • Περιλαμβάνεται
  4/5 αστέρων Διανυκτέρευση
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ξεναγός
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Φόροι όλων των αεροδρομίων
1
1η Ημέρα Μόσχα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόσχα. Άφιξη στην Μόσχα. Κατά την μεταφορά μας στο ξενοδοχείο θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρωσίας και θα έχουμε μια πρώτη ενημέρωση για την ιστορία της. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο, διανυκτέρευση. Σας συνιστούμε μια βραδινή βόλτα (MOSCOW by night) που θα σας ξαφνιάσει και θα σας εντυπωσιάσει και για αρχή σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα παγωμένη βότκα και χαβιάρι.
2
2η Ημέρα Μόσχα - ξενάγηση πόλης- Κρεμλίνο
Μετά το πρωινό θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την όμορφη και απέραντη Μόσχα. Θα περάσουμε από τις κεντρικές λεωφόρους Οχόντι Ριάντ, Τβερσκάια, Νόβι Αρμπάτ με τα ιστορικά κτίρια διαφόρων εποχών, θα δούμε τους επιβλητικούς πύργους της εποχής του Στάλιν, την Εθνική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό μουσείο ,το Μανέζ και την Δούμα, το δημαρχείο της Μόσχας και το άγαλμα του πρίγκιπα Γιούρι Ντολγκορούκι. Θα δούμε επίσης την Πλατεία Τεατράλναγια, γνωστή ως πλατεία των θεάτρων, στην οποία δεσπόζει το περίφημο θέατρο Μπολσόι καθώς επίσης και το θέατρο Μάλι. Θα ανηφορίσουμε στους λόφους του Λένιν, όπου βρίσκεται το γνωστό Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ και θα θαυμάσουμε το Πανόραμα της πόλης. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την "Γέφυρα του πατριάρχη", με την φανταστική θέα του Κρεμλίνου για να επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό ολόκληρης της Ρωσίας , τον μεγαλοπρεπή Ι. Ναό του Σωτήρος Χριστού . Στο τέλος θα επισκεφτούμε την υπέροχη λίμνη με τους κύκνους που βρίσκεται στο περίβολο της Ιεράς Μονής Νοβοντιέβιτσι. Θα καταλήξουμε στην Κόκκινη Πλατεία, η οποία είναι σιωπηλός μάρτυρας πολλών ιστορικών γεγονότων και στο Ναό της Αγίας Σκέπης της Παναγίας ,γνωστός και ως ναός του Αγ. Βασιλείου (1560), με τους εννέα πολύχρωμους τρούλους. Στην συνέχεια , επίσκεψη στο Κρεμλίνο την άλλοτε κατοικία των τσάρων. Στην πραγματικότητα είναι μια μικρή πόλη μέσα σε μια μεγαλούπολη. Θα δούμε τις γραφικές εκκλησίες του 15ου και του 16ου αιώνα με γνήσια Ρωσική αρχιτεκτονική, τους καθεδρικούς της Ανάληψης και του Ευαγγελισμού και τον καθεδρικό του Αρχάγγελου, το περίφημο Τσάρο-Κανόνι και την Τσάρο-Καμπάνα, το Μέγαρο των Συνεδρίων, τα κτήρια των υπηρεσιών του Προέδρου της Ρωσίας και το Προεδρικό μέγαρο. Τέλος καταλήγουμε στο πασίγνωστο πολυκατάστημα Γκουμ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να κάνουμε βόλτα και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επισκεφτεί το Μαυσωλείο του Λένιν που βρίσκεται στην Κόκκινη Πλατεία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση
3
3η Ημέρα Μόσχα - Σεργκιέβ Ποσάντ – Βλαντίμιρ - Σούζνταλ
Μετά το πρωινό μετάβαση στο Σεργκιέβ Ποσάντ (Ζαγκόρσκ). Θα ξεναγηθούμε στο μοναστηριακό συγκρότημα της Αγίας Λαύρας της Αγίας Τριάδος. θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Αγίου Σεργίου με τα Ιερά Λείψανα του Οσίου Σεργίου του Ράντονεζ. Το αρχιτεκτονικό συγκρότημα της μονής περιλαμβάνει 50 κτίρια κατασκευασμένα από τεχνίτες της γύρω περιοχής. Από το 1993 η μονή συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο Παγκόσμιας Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Συνεχίζουμε για το Βλαντιμιρ, μια από τις παλιότερες πόλεις της Ρωσίας, σε κάθε γωνιά της οποίας είναι αποτυπωμένο και ένα κομμάτι της μακραίωνης ιστορίας της χώρας. Θα επισκεφτούμε το καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως, με τους πέντε τρούλους, το ναό του Αγίου Δημητρίου και τη «Χρυσή Πύλη». Κατόπιν θα συνεχίσουμε στην γνωστή πόλη Σούζνταλ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Σούζνταλ, δείπνο , διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα Σούζνταλ – Κοστρομα – Γιάροσλαβλ
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με το Σούζνταλ, η οποία θεωρείται ένα υπαίθριο μουσείο πολιτισμού. Θα επισκεφτούμε το Κρεμλίνο της πόλης , το μοναστήρι Ποκρόβσκι και το μοναστήρι Σωτήρος - Αγίου Ευθυμίου. Μνημεία που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο Παγκόσμιας Καλλιτεχνικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Αργότερα θα ξεναγηθούμε στο υπαίθριο μουσείο ξύλινης αρχιτεκτονικής – ξυλογλυπτικής. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο χωριουδάκι στην άκρη της πόλης, στην όχθη του ποταμού Κάμενκα. Εδώ είναι συγκεντρωμένος ένας αριθμός από ξύλινες κατασκευές που έχουν διατηρηθεί από τον 17ο ως τον 19ο αιώνα. Πρόκειται για μικρά χωριατόσπιτα, αρχοντικά, ανεμόμυλους, και την ξύλινη εκκλησία της Μεταμορφώσεως, που συγκεντρώθηκαν σε αυτό τον χώρο πριν από μισό αιώνα για να προστατευθούν από την φθορά και να διαφυλαχθούν για τις επόμενες γενιές. Η οδός Λένιν είναι ο κεντρικός δρόμος της πόλης, κατά μήκος του οποίου είναι συγκεντρωμένες οι βασικές τουριστικές υποδομές, δηλαδή τα ξενοδοχεία, οι καφετέριες, τα μαγαζιά. Το Σούζνταλ φημίζεται επίσης για τη «μεντοβούχα», το ελαφρύ αλκοολούχο ποτό με βάση το μέλι. «Μεντοβούχα» μπορεί να βρει κανείς σε κάθε γωνιά. Το Σούζνταλ διαθέτει όλα όσα χρειάζεται ένας τουρίστας, ακόμη και τη δική του «Κόκκινη πλατεία». Συνεχίζουμε για Κοστρομά μια από τις παλαιότερες και ωραιότερες πόλεις της Ρωσίας, όπου θα επισκεφτούμε τη μονή Αγίου Ιπατίεβσκι, αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής των 16ου - 17ου αι., που σήμερα λειτουργεί σαν μουσείο και σαν ιερό. Ιδιαίτερο χρώμα στην γραφική πόλη προσθέτουν οι πολλές μικρές εκκλησίες της, οι οποίες είναι γνωστές για τον πλούσιο εσωτερικό διάκοσμο και ιδιαίτερα τις νωπογραφίες τους. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα είναι η πόλη Γιαροσλάβλ, που από το 2005 τελεί υπό την προστασία της UNESCO. Το κέντρο της πόλης είναι μικρό και όλα τα βασικά αξιοθέατα μπορείτε να τα δείτε πηγαίνοντας με τα πόδια. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να τα ψάξετε, αφού κάθε σπίτι και κάθε εκκλησία είναι αξιοθέατο. Στο Γιαροσλάβλ, μέσα σε μια αρκετά μικρή έκταση συνυπάρχουν αρμονικά η κλασσική αρχιτεκτονική μιας επαρχιακής πόλης που έχει εξυμνηθεί σε έργα της ρωσικής Λογοτεχνίας, μαζί με κτίσματα της σοβιετικής εποχής, τα οποία είναι διαποτισμένα από το πνεύμα του σοσιαλισμού και του μοντερνισμού. Στην πλατεία «Μπογκογιαβλένσκαγια» θα επισκεφτούμε τη μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, όπου βρέθηκε το σημαντικότερο έργο της ρωσικής Λογοτεχνίας, «Η ιστορία της εκστρατείας του Ίγκορ». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο , διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα Γιάροσλαβ - Ρόστοβ - Μόσχα
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Μόσχα, με ενδιάμεση στάση στο Ροστόβ. Το Μεγάλο Ροστόβ, γνωστό επίσης και ως Ροστόβ Βελίκι, είναι πόλη της ρωσικής επαρχίας Γιαροσλάβλ και βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Νέρο, 202 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Είναι από τις πιο παλιές πόλεις της χώρας και τουριστικό κέντρο της περιοχής του Χρυσού Δακτυλιδιού. Επιστροφή στην Μόσχα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα Μόσχα
Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

0.0
Γεύματα0%
Διαμονή0%
Μεταφορά0%
Προορισμός0%
Συνολικά0%
Σχέση ποιότητας και τιμής0%

POST A REVIEW