Καστοριά, σχολική εκδρομή

Καστοριά, σχολική εκδρομή

ανά άτομο

Πρέσπες / Νυμφαίο Φλώρινας (Αρκτούρος) / Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας / Λίμνη Ορεστιάδα

1
1η Ημέρα: Αθήνα - Καλαμπάκα - Καστοριά
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για Καστοριά. Πρώτη στάση στη Λαμία. Σταθμός στο ταξίδι μας η πόλη της Καλαμπάκας όπου θα γευματίσουμε στη σκιά των κυκλώπειου μεγέθους επιβλητικών βράχων των Μετεώρων που φιλοξενούν στις κορυφές τους τα ξακουστά μοναστήρια. Αφήνοντας την Καλαμπάκα κατευθυνόμαστε προς την Καστοριά Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο στην Καστοριά και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Πρέσπες
Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε με προορισμό το νομό Φλώρινας που φιλοξενεί και τον μεγαλύτερο, ίσως, υδροβιότοπο των Βαλκανίων. Θα γνωρίσουμε τις Πρέσπες, τις ξακουστές «πολυεθνικέs » λίμνες, δύο από τις έξι του νομού, πάνω στις οποίες περνάνε τα σύνορα της Ελλάδας, της πρώην Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας. Στη Μικρή Πρέσπα, πόλο έλξης αποτελεί το νησάκι του Αγίου Αχίλλειου όπου με πλωτή γέφυρα δίνεται η δυνατότητα να το επισκεφθούμε και να θαυμάσουμε την ομώνυμη βασιλική αφού πρώτα σταματήσουμε στο χωρίο Άγιος Γερμανός και ξεναγηθούμε από ξεναγούς της ομάδας προστασίας των Πρεσπών .Ακόμα, στις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας απόμακρο αλλά φιλόξενο το χωριό Ψαράδες χαρακτηρίζεται για τους γραφικούς κατοίκους και τα μικρά ταβερνάκια. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Καστοριά. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: Νυμφαίο Φλώρινας (Αρκτούρος)
Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε για μια εκδρομή σε υψόμετρο 1.350μ. στο Βίτσι όπου θα επισκεφθούμε το Νυμφαίο, αφού πρώτα σταματήσουμε στο χωριό Αετό Φλώρινας και ενημερωθούμε από το κέντρο ενημέρωσης για την προστασία της Αρκούδας , Λύκων και άλλων ζώων. Το Νυμφαίο είναι διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Κέντρο προστασίας της καφέ αρκούδας «Αρκτούρος» το οποίο βρίσκεται σε ελεγχόμενη περιοχή 40 στρεμμάτων και προστατεύονται σήμερα 10 Αρκούδες. Αξιοθέατο του οικισμού «Το σπίτι των Χρυσικών», τριώροφο επισκέψιμο αρχοντικό Μουσείο Αργυροχρυσοχοϊας, Λαογραφίας, και Ιστορίας. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε παραδοσιακούς μεζέδες σε ένα από τα γραφικά ταβερνάκια του χωριού. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα: Καστοριά - Χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για να επισκεφτούμε τον προϊστορικό οικισμό Δισπηλιό που βρίσκεται πάνω στην λίμνη και έπειτα αναχώρηση για τον χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Εκεί, με φόντο το ολόλευκο τοπίο θα απολαύσουμε ένα ζεστό ρόφημα στο καταφύγιο του χιονοδρομικού και άφθονο παιχνίδι. Επιστροφη το απόγευμα στην Καστοριά και στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα: Καστοριά - Λίμνη Ορεστιάδα - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μία καλύτερη γνωριμία με την πόλη των γουναράδων. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγιάς Κουμπελίδικης και τον Ναό του Αγίου Νικολάου του Κασνιτζή διακοσμημένο με σημαντικές τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Πριν τη βόλτα στην παραλία της λίμνης της Ορεστιάδας, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Γούνας, όπως και το Βυζαντινό και Λαογραφικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη αργά το απόγευμα στο χώρο του σχολείου με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

0.0
Γεύματα0%
Διαμονή0%
Μεταφορά0%
Προορισμός0%
Συνολικά0%
Σχέση ποιότητας και τιμής0%

POST A REVIEW