Ιωάννινα, σχολική εκδρομή

Ιωάννινα, σχολική εκδρομή

ανά άτομο

Αμφιλοχία / Άρτα / Ιωάννινα Νησάκι της Κυράς Φροσύνης / Κάστρο Ιωαννίνων / Σπήλαιο Περάματος Ζαγοροχώρια (Μονοδένδρι) Ιωάννινα / Μέτσοβο / Καλαμπάκα / Μετέωρα

1
1η Ημέρα: Αθήνα - Γέφυρα (Ρίο-Αντιρρίου) - Αμφιλοχία - Άρτα - Ιωάννινα
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για την Ήπειρο. Μετά από διαδρομή λίγων ωρών θα διασχίσουμε την καινούρια γέφυρα Ρίου-Αντίρριου. Ακολουθεί στάση στη γραφική κωμόπολη της Αμφιλοχίας , αμφιθεατρικά κτισμένη στις αρχές του 19ουαιώνα από τον Αλί Πασά. Η αρχαιότερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας προσφέρεται για μια βόλτα στην παραλία. Επόμενη στάση του ταξιδιού μας η πόλη της Άρτας. Γνωστή για το γεφύρι της το οποίο το διασχίζει ο ποταμός Άραχθος. Θα επισκεφθούμε την περίλαμπρη εκκλησία της Παναγίας της Παρηγορίτισσας, η οποία στεγάζει και το μουσείο. Στη συνέχεια θα δούμε το θέατρο της αρχαίας Αμβρακίας και τον ιστορικό πλάτανο του γεφυριού απ' τα κλαδιά του οποίου ο Αλί Πασάς κρεμούσε τους Χριστιανούς . Στη συνέχεια μέσα στην Πόλη της Άρτας θα έχουμε χρόνο για φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων Παύλου Βρέλλη όπου θα θαυμάσουμε τα κέρινα ομοιώματα που απεικονίζουν την εποχή της Τουρκοκρατίας στην Ελλάδα. Αργά το απόγευμα άφιξη στα Ιωάννινα και τακτοποίηση στα δωμάτια στο ξενοδοχείο . Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Νησάκι της Κυράς Φροσύνης – Κάστρο Ιωαννίνων – Σπήλαιο Περάματος
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το «νησάκι της κυρά Φροσύνης» στη Λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων. Εκεί θα επισκεφθούμε το σπίτι του Αλή Πασά που σήμερα έχει μετατραπεί σε μουσειακό χώρο και φιλοξενεί τα ξυλόγλυπτα εκθέματα του Γιαννιώτη καλλιτέχνη, Βαγγέλη Γκόγκου. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα στα στενά του σοκάκια θαυμάζοντας την μεγάλη ποικιλία ασημικών για τα οποία άλλωστε φημίζονται τα Ιωάννινα. Αφού κάνουμε μια βόλτα στην παραλία προτείνουμε φαγητό σε κάποια από τις γραφικές ταβέρνες της. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το Κάστρο των Ιωαννίνων, το τζαμί του Ασλάν Αγά και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Θα συνεχίσουμε με μια παράκαμψη μόλις 800 μ. που θα μας επιτρέψει να ανακαλύψουμε το επιβλητικό Σπηλαίο του Περάματος Ιωαννίνων με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες να σχηματίζονται εδώ και 1.500.000 χρόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: Ζαγοροχώρια (Μονοδένδρι)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα ξακουστά Ζαγοροχώρια, στη διαδρομή θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε πανέμορφα τοπία, ανηφορίζοντας για το Μονοδένδρι στο κεντρικό Ζαγόρι αφού περάσουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά χωριά του, τη Βίτσα. Από εκεί προς το φαράγγι του Βίκου «βαθύτερο φαράγγι του κόσμου Guiness 1997» μέχρι την Αγία Παρασκευή. Φθάνοντας στο Μονοδένδρι θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής και από το μπαλκόνι της Μονής θα έχουμε μια κατάπληκτη θέα στο φαράγγι του Βίκου. Έπειτα χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού και να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα: Ιωάννινα - Μέτσοβο - Καλαμπάκα - Μετέωρα - Αθήνα
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την επίσκεψή μας στο γραφικό Μέτσοβο με τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κτίσματα και την μοναδική του θέση στις βουνοκορφές της Πίνδου. Αφού κάνουμε μια σύντομη βόλτα στα πέτρινα δρομάκια της πόλης θα επισκεφθούμε την Πινακοθήκη Αβέρωφ όπου στεγάζονται πίνακες και γλυπτά των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών του 19ου και 20ου αιώνα και έπειτα θα δούμε το αρχοντικό Τοσίτσα το οποίο φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης με εκθέματα από το 17ο έως τον 19ο αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Καλαμπάκα όπου μας δίνεται η δυνατότητα να θαυμάσουμε κάποιο από τα περίλαμπρα μοναστήρια των Μετέωρων. Θα γευματίσουμε στην πόλη της Καλαμπάκας παίρνοντας μια τελευταία γεύση του κυκλώπειου μεγέθους των επιβλητικών βράχων .Τέλος αφού κάνουμε μια ενδιάμεση στάση φθάνουμε αργά το απόγευμα στην Αθήνα έχοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

0.0
Γεύματα0%
Διαμονή0%
Μεταφορά0%
Προορισμός0%
Συνολικά0%
Σχέση ποιότητας και τιμής0%

POST A REVIEW