Θεσσαλονίκη, σχολική εκδρομή

Θεσσαλονίκη, σχολική εκδρομή

ανά άτομο

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης / Αμπελάκια / Καστοριά / Βεργίνα / Βέροια / Νάουσα (Αγ. Νικόλαος) / Έδεσσα

1
1η Ημέρα: Αθήνα - Δίον - Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του σχολείου και αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσες στάσεις στη Λαμία και στα Τέμπη μέχρι να φτάσουμε στην αρχαία μακεδονική πόλη το Δίον. Εκεί θα επισκεφθούμε τον Αρχαιολογικό του χώρο και το Μουσείο. Συνεχίζουμε την διαδρομή για την πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Άφιξη και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια για ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Βεργίνα - Βέροια - Νάουσα (Αγ. Νικόλαος) - Έδεσσα
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην Ημαθία αφού επισκεφτούμε πρώτα την Βεργίνα, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Οι πολύχρονες και υπομονετικές αναζητήσεις του Μ. Ανδρόνικου, καθηγητή του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποκάλυψαν τρία σημαντικά μνημεία που θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε. Θα ξεναγηθούμε στο ανάκτορο της ελληνιστικής περιόδου, στο θέατρο που είναι κτισμένο στους πρόποδες της πλαγιάς κάτω από το ανάκτορο, στους μακεδονικούς τάφους οι οποίοι βρίσκονται στην Ν.Δ. πλευρά του μεγάλου τύμβου και στον περίλαμπρο τάφο που όπως εικάζεται ανήκει στον Φίλιππο τον Β'. Επόμενος σταθμός η Βέροια και στην συνέχεια η Νάουσα όπου θα δούμε την Σχολή του Αριστοτέλη και το Δημοτικό Πάρκο και θα καταλήξουμε στο όρος Βέρμιο , στον Άγιο Νικόλαο όπου θα γευματίσουμε σε ένα τοπίο μαγευτικό που συνδυάζει νερό και γή . Αναχώρηση για την Έδεσσα με τους περίφημους Καταρράκτες, τα ποτάμια, τα νερά, το φυσικό περιβάλλον και τους παραδοσιακούς Μύλους. Θα επισκεφθούμε το περίφημο Κανναβουργείο της Έδεσσας του οποίου ο κύριος όγκος σήμερα χρησιμοποιείται ως Μουσείο. Αφού κάνουμε μία βόλτα στους καταρράκτες θα επιστρέψουμε στην Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: Θεσσαλονίκη (περιήγηση πόλης)
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη γνωριμία μας με την πανέμορφη πόλη της Θεσσαλονίκης όπου θα επισκεφθούμε το Βυζαντινό Μουσείο, την Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, τον Λευκό Πύργο, την Ροτόντα και την Αγία Σοφία. Θα ακολουθήσει βόλτα στην Άνω Πόλη και στα Κάστρα της για να απολαύσουμε τη την πανοραμική θέα . Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα: Καστοριά
Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην πόλη των γουναράδων, την Καστοριά . Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγιάς Κουμπελίδικης και τον Ναό του Αγίου Νικολάου του Κασνιτζή διακοσμημένο με σημαντικές τοιχογραφίες του 11ου αιώνα. Πριν τη βόλτα στην παραλία της λίμνης Ορεστιάδα και στην παλιά πόλη θα επισκεφθούμε το Μουσείο Γούνας, όπως και το Βυζαντινό και Λαογραφικό Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος για να γευματίσουμε σε κάποιο εστιατόριο πάνω στην λίμνη και στην συνέχεια επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Ομαδική έξοδος προαιρετικά. Διανυκτέρευση.
5
5η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Αρχαιολογικό Μουσείο – Αμπελάκια – Αθήνα
Μετά το πρόγευμα θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό μουσείο της Θεσσαλονίκης όπου φιλοξενεί εκθέματα που προέρχονται από τις ανασκαφές που βρέθηκαν στην Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την επιστροφή μας με στάση τα Αμπελάκια, γραφικό χωριό που διατηρεί ακόμη κάτι από την παλιά ατμόσφαιρα του 17ου αιώνα όπου γνώρισε μεγάλη ευημερία χάρη στις βιοτεχνίες βαμβακερών και μεταξωτών. Εκεί θα γευματίσουμε με θέα την κοιλάδα των Τεμπών. Στη συνέχεια στάση στην Λαμία. Αργά το απόγευμα άφιξη στην Αθήνα με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Θεσσαλονίκη

0.0
Γεύματα0%
Διαμονή0%
Μεταφορά0%
Προορισμός0%
Συνολικά0%
Σχέση ποιότητας και τιμής0%

POST A REVIEW