Άνδρος, η καπετάνισσα των Κυκλάδων

Άνδρος, η καπετάνισσα των Κυκλάδων

€305 ανά άτομο

Άνδρος – Μοναστήρι Ζωοδόχου πηγής – Παλαιόπολη – Στραπουργιές – Αποίκια – Μένητες – Μονή Αγίας Μαρίνας

Οι εραστές της τέχνης λατρεύουν την Άνδρο για το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οι φυσιολάτρες δεν αλλάζουν τα μονοπάτια της για τίποτα στον κόσμο και οι όσοι αγαπούν την παραδοσιακή κουζίνα δεν αντιστέκονται στην ανδριώτικη φουρτάλια! Η Άνδρος έχει κάτι για τον καθένα και εμείς ταξιδεύουμε για να ανακαλύψουμε τους δικούς μας ξεχωριστούς λόγους!

 

Περιλαμβάνονται
 • Εισιτήρια πλοίου Ράφηνα-Άνδρος-Ραφήνα (οικονομική θέση)
 • Μεταφορές, εκδρομές με πούλμαν
 • Διαμονή στο PARADISE ART Hotel 3* sup στη Χώρα της Άνδρου
 • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή) σε τοπικό εστιατόριο
 • Αρχηγός -συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φ.Π.Α
Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδιατροφή
Ημ/νιες 4 μέρες 18 – 21/6
Δίκλινο 305
3ο άτομο 259
Μονόκλινο 370
 • Περιλαμβάνεται
  Ημιδιατροφή
  Ξεναγός
  Πρωινό
 • Δεν περιλαμβάνονται
  4/5 αστέρων Διανυκτέρευση
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Φόροι όλων των αεροδρομίων
1
Αθήνα - Ραφήνα - Άνδρος
Συγκέντρωση στην Αθήνα και αναχώρηση οδικώς για το λιμάνι της Ραφήνας, από όπου θα σαλπάρουμε για την «καπετάνισσα» Άνδρο. Φτάνουμε στο Γαύριο, το λιμάνι του νησιού, από όπου αναχωρούμε οδικώς για το γραφικό Μπατσί, για πολλούς το πιο όμορφο χωριό της Άνδρου. Αν θυμάστε την περίφημη σκηνή «Στάσου! Μύγδαλα!» με τον Γιάννη Βόγλη και την Αν Λόμπεργκ, στο Μπατσί είχε γυριστεί, σε ένα διαφορετικό Μπατσί βέβαια, μια και η Άνδρος δεν είχε αρχίσει ακόμα τότε να αναπτύσσεται τουριστικά. Ίσως να συνετέλεσε πάντως εκείνη η ταινία, μια και το Μπατσί είναι ο πρώτος οικισμός που έβαλε την Άνδρο στον ταξιδιωτικό χάρτη. Θα κάνουμε στάση για καφέ απολαμβάνοντας τη θέα στη θάλασσα, και συνεχίζουμε για την Χώρα της Άνδρου. Οικισμός παραδοσιακός, με υπέροχα καπετανόσπιτα και παλιά αρχοντικά, η Χώρα απλώνεται μέχρι την άκρη μιας πετρώδου χερσονήσου, προς τον φάρο και την πλατεία του Αφανούς Ναύτη με την καμάρα και το μεσαιωνικό κάστρο. Στα highlights είναι ακόμα η Καΐρειος Βιβλιοθήκη, το Ίδρυμα Κυδωνιέως και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή. Αξίζει ωστόσο να περπατήσει κανείς τα σοκάκια στη Χώρα και να παρατηρεί τα παλιά αρχοντικά, όπως θα κάνουμε και εμείς, πριν μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας PARADISE ART HOTEL, στη Χώρα, για τακτοποίηση στα πολυτελή του δωμάτια. Το βράδυ προβλέπεται δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
2
Μονή Παναχράντου - Χωριά Κορθίου - Στραπουργιές
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση με πρώτο μας σταθμό στη Μονή Παναχράντου, το πιο σημαντικό προσκύνημα της Άνδρου. Γαντζωμένη στις βραχοπλαγιά του βουνού, ανάμεσα σε απρόσιτα ασκηταριά και σπηλιές, το μοναστήρι είναι ένα αληθινό φρούριο, με εξαιρετικά κειμήλια όπως η κάρα του Αγίου Παντελεήμονος και η εικόνα της Παναγίας, έργο (κατά μία εκδοχή) του Ευαγγελιστή Λουκά. Σειρά στο πρόγραμμά μας έχει το νότιο τμήμα της Άνδρου για να δούμε το Κόρθι και το επίνειό του, Όρμο Κορθίου, όπου και θα κάνουμε στάση για περίπατο. Πολύ κοντά στον Όρμο, αλλά με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση για τους πολλούς, είναι και η ίσως πιο διάσημη παραλία στην Άνδρο, της Γριάς το Πήδημα. Επιστρέφοντας προς τη Χώρα θα κάνουμε μία στάση στο χωριό Στραπουριές, αγροτικός οικισμός πνιγμένος στο πράσινο. Σημείο αναφοράς στο χωριό είναι ο λεγόμενος Πύργος του Αθηναίου, μια εντυπωσιακή έπαυλη, δυσανάλογα ίσως μεγάλη για τα δεδομένα του χωριού, που για πολλά χρόνια παρέμενε εγκαταλελειμμένη και πρόσφατα αγοράστηκε με σκοπό να ανακαινιστεί. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο χωριό, πριν επιστρέψουμε στη Χώρα το απόγευμα. Το βράδυ προβλέπεται δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
3
Προαιρετική Εκδρομή στην Τήνο
Μπουφέ-πρόγευμα και ελεύθερη ημέρα στη Χώρα. Προαιρετικά, για όσους το επιθυμούν (και καιρού επιτρέποντος), παρέχεται η δυνατότητα ημερήσιας εκδρομής στη γειτονική Τήνο, για προσκύνημα στην Παναγία αλλά και για εξερεύνηση στο νησί πραγματοποιώντας τον γύρο της Τήνου. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Χώρα. Το βράδυ προβλέπεται δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.
4
Αποίκια - Μένητες - Μονή Αγίας Μαρίνας - Γαύριο - Ραφήνα - Αθήνα
Μπουφέ-πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας. Ερχόμαστε στο χωριό Αποίκια, το πράσινο χωριό με τα πολλά τρεχούμενα νερά, όπου θα δούμε και την περίφημη πηγή Σάριζα, και το εμφιαλωτήριο νερού, πριν συνεχίσουμε για το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας, καστρομονάστηρο του 14ου αι. Θα επισκεφθούμε επίσης το γειτονικό χωριό Μένητες (ή Μαίνητες), με την χαρακτηριστική κρήνη, ένα από τα σύμβολα του νησιού, με τις λιονταροκεφαλές που προσφέρουν δροσερό τρεχούμενο νερό καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Εδώ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για άνετο και περίπατο και καφέ. Πριν φτάσουμε στο λιμάνι του Γαυρίου, προβλέπεται στάση στην παραλία Άγιος Πέτρος (φαγητό προαιρετικά), πριν μεταβούμε στο Γαύριο για τον απόπλου μας για Ραφήνα. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα για την ολοκλήρωση του ταξιδιού μας.