Άγιοι Τόποι: Οδοιπορικό στα Πανάγια Προσκυνήματα

Άγιοι Τόποι: Οδοιπορικό στα Πανάγια Προσκυνήματα

€990 ανά άτομο
10.0 Τέλειο

6 ημέρες – Τελ Αβίβ / Ιεροσόλυμα/ Ναζαρέτ / Ιερουσαλήμ / Βηθλεέμ / Ιεριχώ

6 ημέρες / 5 διανυκτερεύσεις
 • Αναχώρηση
  Θεσσαλονίκη
 • Ωρα αναχώρησης
  02 Νοεμβρίου 2022
 • Ώρα επιστροφής
  07 Νοεμβρίου 2022
 • Περιλαμβάνεται
  4/5 αστέρων Διανυκτέρευση
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ξεναγός
  Πρωινό
  Φόροι όλων των αεροδρομίων
 • Δεν περιλαμβάνονται
  αποκριες
  Ημιδιατροφή
1
1η Ημέρα: Αθήνα - Τελ Αβίβ – Ιεροσόλυμα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο   «Μακεδονία»  όπου μετά τον έλεγχο των αποσκευών και διαβατηρίων  πετάμε για  Τελ Αβίβ με πτήση της Aegean (άφιξης στο αεροδρόμιο Μπέν – Γκουριόν).   Άφιξη στο Τέλ Αβίβ επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Λύδδα όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Ανηφορίζουμε για τα Ιεροσόλυμα όπου θα επισκεφθούμε την Ι. μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου.  Συνέχεια στην Ι. Μονή Τιμίου Σταυρού όπου ο Λώτ εφύτευσε το τρισύνθετον δένδρον του Τιμίου Σταυρού και μεταφορά μας ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, φαγητό και διανυκτέρευση.    
2
2η Ημέρα: Ιεροσόλυμα (εντός των τοιχών)
Μετά το πρωινό μας, θα μεταβούμε στο Όρος των Ελαιών (Μικρή Γαλιλαία και Τόπος της Θείας Αναλήψεως Του Κυρίου) συνεχίζουμε στη Γεθσημανή (Τάφος της Παναγίας, Τόπος της Προσευχής και Αγωνίας Του Κυρίου τόπος του Μαρτυρίου του Αγίου Στεφάνου, και εισερχόμαστε για να οδοιπορήσουμε στη παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων και τον οίκο των Θεοπρωπατόρων Ιωακείμ και Άννης (τόπος Γεννήσεως της Θεοτόκου), στη Προβατική Κολυμβήθρα, την Οδό Του Μαρτυρίου και το Πραιτώριο (φυλακαί του Κυρίου) και στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Παναγίου Τάφου του Κυρίου και του Φρικτού Γολγοθά, Το σημείο της ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού όπως και θα ξεναγηθούμε λεπτομερώς στα εντός του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως παρεκκλήσια και προσκυνήματα.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.   Δείπνο.  Διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: Βηθανία – Ι. Μονή Χοζεβά – Ιορδάνης ποταμός, Άγιος Γεράσιμος Ιορδανίτης, Σαραντάρειο Όρος, Ιεριχώ – Σαμάρεια (Φρέαρ του Ιακώβ).
Τη Βηθανία (Τάφος του Τετραημέρου Λαζάρου και Ι. Μονή Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας), στη συνέχεια στην Ι. Μονή Αγίου Γεωργίου Χοζεβίτου, στον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, στο πραγματικό μέρος της βάπτισης του Κυρίου, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπ τισμα των προσκυνητών.  Την Ακριτική Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, του μετά λέοντος εικονιζομένου.  Στη συνέχεια ανάβαση στο Όρος των πειρασμών ή Σαραντάριο Όρος, όπου και ο τόπος της Προσευχής, Νηστείας και Πειρασμών του Κυρίου, και την πόλη της Ιεριχούς όπου βρίσκεται η Ι. Μονή του Προφήτου Ελισαίου και η Γέρικη Συκομορέα του Ζακχαίου, τέλος και με πορεία προς την περιοχή της Σαμάρειας όπου βρίσκεται το Μαρτυρικό προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε ο διάλογος Του Κυρίου με τη Σαμαρείτισσα και όπου στις 29 Νοεμβρίου του 1979  εσφάγη ως αρνίον ο ηρωϊκός Ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Φιλούμενος ο Κύπριος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.   Δείπνο.  Διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα: Ιερουσαλήμ – Τιβεριάδα-Γαλιλαία (Ναζαρέτ - Όρος Θαβώρ – Κανά – Καπερναούμ – Επτάπηγον - Τιβεριάδα)
Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για Βόρειο Ισραήλ και στη περιοχή της Γαλιλαίας Η Ναζαρέτ η οποία πρώτη ήκουσε το μήνυμα της σωτηρίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (Λουκά Α΄26-38), Το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Θεία Μεταμόρφωση του Κυρίου και «έλαμψε το πρόσωπον αυτού ως ο ήλιος, τα δε ιμάτια αυτού εγένετο λευκά ως το φως» (Ματθ. 17,12), Την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον (Ιωαν. Β΄,1-11) Την πόλη και τη θάλασσα της Τιβεριάδος όπου θα υπάρχει προαιρετικό γεύμα με ψάρι από τη λίμνη Γενησαρέτ (ψάρι του Πέτρου), και θα πραγματοποιηθεί η προαιρετική κρουαζιέρα στη λίμνη με ειδικό πλοιάριο. (προαιρετικό) Τα ερείπια της Καπερναούμ, στην οποία πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου,

Τιβεριάδα Θάλασσα (Λίμνη Γεννησαρέτ)

Διέλευση από το Επτάπηγον (τόπος χορτασμού των πεντακισχιλίων), (Όρος των Μακαρισμών), όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 Άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Και η επίσκεψή μας στην Ι. Μονή των Αγ. Αποστόλων κλείνει τη πλούσια σε ευλογίες ημέρα μας, Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.    
5
5η Ημέρα: Μονή Ποιμένων- Άγιο Σάββα – Άγιο Θεοδόσιο – Βηθλεέμ – Λόφος Σιών
  Μετά το πρωινό μας  θα  ξεκινήσουμε για τον οίκο των Ποιμένων,  και από εκεί στα βάθη της Ερήμου της Ιουδαίας στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Στη συνέχεια στην Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων, και την Αγία Πόλη της Βηθλεέμ, όπου θα κλίνουμε γόνυ ενώπιον του Ιερού Σπηλαίου της Θείας Γεννήσεως και θα ξεναγηθούμε στη Μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού. Συνέχεια των προσκυνημάτων μας στο το Λόφο Σιών όπου βρίσκονται: α) Ο τόπος του Μυστικού Δείπνου, β) Ο τόπος Κοιμήσεως της Θεοτόκου και γ) Ο τάφος του Δαυίδ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις ακόλουθες Ιερές Μονές: Μεγάλης Παναγίας, όπου βρίσκεται ο Τάφος της Αγίας Μελάνης Παναγίας Σαϊδανάγιας και Τιμίου Προδρόμου. Χρόνος ελεύθερος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: Ιερουσαλήμ - Τελ- Αβίβ - Θεσσαλονίκη
 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ