Άγιοι Τόποι: Οδοιπορικό στα Πανάγια Προσκυνήματα

Άγιοι Τόποι: Οδοιπορικό στα Πανάγια Προσκυνήματα

€795 ανά άτομο
10.0 Τέλειο

6 ημέρες – Τελ Αβίβ / Ιεροσόλυμα/ Ναζαρέτ / Ιερουσαλήμ / Βηθλεέμ / Ιεριχώ

 • Περιλαμβάνεται
  4/5 αστέρων Διανυκτέρευση
  Αεροπορικά εισιτήρια
  Ξεναγός
  Πρωινό
  Φόροι όλων των αεροδρομίων
 • Δεν περιλαμβάνονται
  Ημιδιατροφή
1
1η Ημέρα: Αθήνα - Τελ Αβίβ – Ιεροσόλυμα
Η προσκυνηματική εκδρομή στους Άγιους Τόπους, ξεκινάει με συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση πτήσης για το Τελ Αβίβ. Συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο στα Ιεροσόλυμα. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.
2
2η Ημέρα: Ιεροσόλυμα
"Ιεροσόλυμα" Προσκύνημα στην Άγια Πόλη της Ιερουσαλήμ. Θα βαδίσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου, θα επισκεφθούμε το Πραιτώριο, το Λιθόστρωτο, την Ι.Μ. Ιωακείμ & Άννης, Προβατική Κολυμβήθρα της Βηθεσδά, τη Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Επίσκεψη στο Τέμενος του Ομάρ, όπου τα ερείπια του Ναού του Σολωμόντος και το Τείχος των Δακρύων που είναι το ιερότερο προσκύνημα των Εβραίων. Θα φτάσουμε στον Ναό της Αναστάσεως. Θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Τόπο της Αποκαθήλωσης, το Ιερό Κουβούκλιο όπου ο Τάφος του Κυρίου, τον φρικτό Γολγοθά. Τα παρεκκλήσια: «Μη μου Άπτου», «των Κλαπών», του «Λογγίνου του Εκατοντάρχου», «Διεμερίσαντο τα ιμάτιά μου», του «Ακάνθινου Στεφάνου», την «Κολώνα της Φραγκέλωσης», το Σπήλαιο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού. Το απόγευμα θα προσκυνήσουμε στον Τάφο της Θεοτόκου στη Γεσθημανή, στο Όρος των Ελαιών, στον τόπο της Τελευταίας Προσευχής και της Αγωνίας και στο Ναό του Αγίου Στεφάνου όπου και ο τόπος του μαρτυρίου του. Στη συνέχεια θα ανέβουμε στη μικρή Γαλιλαία και την Ι.Μ. της Αναλήψεως του Χριστού. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
3
3η Ημέρα: Ναζαρέτ - Τιβεριάδα – Καπερναούμ
Αναχώρηση για την Τιβεριάδα όπου θα επισκεφθούμε το Θαβώριο όρος που στην κορυφή του έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου. Τη Ναζαρέτ όπου εδώ έζησε ο Κύριος τα παιδικά του χρόνια. Θα προσκυνήσουμε στο Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου .Την Κανά όπου ο Χριστός ευλόγησε τον γάμο κι έκανε το πρώτο θαύμα της μετατροπής του νερού σε κρασί. Επίσκεψη στην Καπερναούμ, τη Λίμνη της Τιβεριάδας στην οποία ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του Ανδρέα και Πέτρο. Στη συνέχεια στον Ιορδάνη ποταμό όπου θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων και συμβολική Βάπτιση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
4
4η Ημέρα: Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ
Θεία Λειτουργία στο Ναό της Αναστάσεως και στη συνέχεια αναχώρηση για την Βηθλεέμ. Θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης, την Αγία Φάτνη και το ναό που έκτισε η Αγία Ελένη πάνω από το Σπήλαιο. Στη συνέχεια επίσκεψη στο χωριό των Ποιμένων, Ι.Μ. Αγίου Σάββα, Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και την Ι. Μ. Προφ. Ηλία. Κατά την επιστροφή θα προσκυνήσουμε την Ι.Μ. του Τιμίου Σταυρού και τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας).Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση
5
5η Ημέρα: Ιερουσαλήμ – Ιεριχώ
Αναχώρηση για Ιεριχώ. Θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Σαρανταρίου Όρους (Όρος των Πειρασμών) και τις πηγές του Προφήτη Ελισαίου. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ιεριχού όπου βρίσκεται η Ι.Μ. του Προφήτη Ελισαίου και η Συκομορέα του Ζακχαίου. Προσκύνημα στον Άγ.Γεώργιο τον Χοτζεβά, (αν ο δρόμος το επιτρέπει). Επίσκεψη στην Ι.Μ. του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Θα μεταβούμε στο πραγματικό σημείο βαπτίσεως του Κυρίου και συνεχίζουμε για τη Σαμάρεια όπου θα προσκυνήσουμε το Φρέαρ του Ιακώβ και τον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής. Eδώ συνάντησε ο Ιησούς την Σαμαρείτιδα γυναίκα. Κατά την επιστροφή, επίσκεψη στη Βηθανία, τόπο γέννησης όπου είναι και ο τάφος του φίλου του Χριστού Λαζάρου και στην Ι.Μ. Μάρθας και Μαρίας. Πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο, επίσκεψη στην Αγία Σιών, στο Υπερώον όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος και ο Ιερός Νιπτήρας,ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
6
6η Ημέρα: Ιερουσαλήμ - Αθήνα
Το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για να προσκυνήσουμε την εκκλησία και τον τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει, επίσκεψη στην Ιόπη, στη Μητρόπολη και στο Μοναστήρι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

10.0
Τέλειο
Γεύματα0%
Διαμονή0%
Μεταφορά0%
Προορισμός0%
Συνολικά0%
Σχέση ποιότητας και τιμής0%
Tours Reviews
 • Σωτήρης Μ.

  Παιδιά μπράβο σας το κάνετε αυτό που κάνετε με καρδιά και με μεγάλη ευαισθησία. Σας Ευχαριστούμε για όλα

  Γεύματα Διαμονή Μεταφορά Προορισμός Συνολικά Σχέση ποιότητας και τιμής
 • Αφροδίτη Κουρτίδου

  Μας άρεσε πάρα πολύ και είναι ένα ταξίδι ζωής.. Ευχαριστούμε πολύ όλους τους υπεύθυνους και ιδιαιτέρως τον Κο Ανδρέα για τη πανταχού παρουσία του

  Γεύματα Διαμονή Μεταφορά Προορισμός Συνολικά Σχέση ποιότητας και τιμής
 • Χρυσόστομος Λαζαρίδης

  Οι φίλοι μου όταν τους είπα ότι πήρα και τα παιδιά μου στους Αγίους Τόπους, με κοιτάζανε σαν εξωγήινο περιμένοντας να τους πω τι πάθαμε.. Και βέβαια ήταν όλα άψογα, και το φαγητό και τα ξενοδοχεία μας, όλα.. Ευχαριστούμε πολύ παιδιά του Forever να είσαστε καλά και ευλογημένοι πάντα

  Γεύματα Διαμονή Μεταφορά Προορισμός Συνολικά Σχέση ποιότητας και τιμής

POST A REVIEW